Batch 1993 .

Batch 1993 .
Friendship is unnecessary, like philosophy, like art... It has no survival value; rather it is one of those things that give value to survival. Join we here : http://www.facebook.com/home.php?sk=group_137996269588207

Friday, April 1, 2011

Kegembiraan yang Hilang

DULU...
Masa mula-mula buat batch ni rmai yang join...
mmg meriah..
klau dkat chatbox laju je brchatting smpai lnggar semua traffic light..

SEKARANG...
semua macam buat hal masing2..
chatbox klau chat cam ada traffic light je..
ayat selalu dgr "hello", "assalamualaikum", "bosan la" chat skit2 pastu hilang...

KENAPA JADI BEGINI..?
TANYA DIRI ANDA SNDIRI...

DULU...
ada je topik yg dikeluarkan, 
lawak yg menghiburkan, 
gurauan yg mnegembirakan hati,
kegembiraan sntiasa wujud dalam batch ni,
hati yg tgah sedih pasti dpt dilupakan, tekanan yg mnimpa diri pasti dpt dihilangkan...
SEKARANG...
semua tu tnggal kenangan...
klau hati yg tgah sedih, melihat batch ni, kesdihan pasti bertambah..
tekanan diri juga pasti bertambah...
keriangan dan kegembiraan yg ada sekarang tidak dpt menghilangkan kesedihan hati...

BAGAIMANA NAK KEMBALIKAN KEGEMBIRAAN DULU...?
TANYA DIRI ANDA SENDIRI...

DULU...
mmber kne limit smpai 249 sbb tkot chatbox offline...
nnt mmber boleh chat...
boleh kenal-kenalan...
boleh borak-borak...
SEKARANG...
semua tu macam dh tak ada mknanya...ada atau tidak sama je..
jd kami sbg admin tutupkan saja chatbox...dh tak ada limited mmber...
igt klau buat mcam tu mmbr baru akan mmeriahkan lg suasana...
dpt kmbalikan keriangan dan kegembiraan seperti dulu..
tp keputusannya ttp sama...kegembiraan dulu tak dpt dicapai...
mmber baru mmg ada memeriahkan suasana tp dimana mmber yg mmg dh lama ada disitu...?

KEMANA MEREKA MENGHILANG...?
TANYA DIRI ANDA SENDIRI...
DULU...
klau ada mmber bru msuk msti ckp...
"selamat datang", "dari mana"..mesti brkenal2an..
tak kira member baru ke tak.. sama2 bergelak tawa...
SEKARANG...
klau ada mmber baru join semua xnk tegur dh xnk join...
klau ditanya alasannya byk mmber baru, xkenal...
hey!! mana sikap kita dlu yg sama2 brgurau senda, bergelak tawa..
tak kira mereka mmber baru atau tidak...

Kadang-kadang aku trfikir...
perlu ke kami sbg admin tutup saja group ni...?

msti korg kata...
"ala xyah la"
"kau dh satukan kami senang2 je nk tutup"
"jgnla tutup..utk apa kitowg on fb klau kau tutup"

macam2 kata bantahan ada...
semua tak setuju...
ok..kami tak tutup...kami ikut ckp korg..
tp batch ttp sama..tak seaktif dulu...

JADI KORG SEMUA CUBA LA MEMERIAHKAN BATCH NI...
KEMBALI SEPERTI DULU...
BERGURAU SENDA, MELAWAK, BERGEMBIRA...
SEPERTI DULU...
KEGEMBIRAAN SNTIASA MENEMANI DIRI...
KERIANGAN SENTIASA BERADA DISISI...
KEKECOHAN ADA DIMANA-MANA...

HILANGKANLAH  "KEBOSANAN, KESURAMAN,KESEDIHAN"
PERASAAN INI TAK PERLU ADA DALAM BATCH...
KESEDIHAN HANYA 
MEMBUAT BATCH MENJADI SURAM
DAN KESURAMAN
MEMBERI KEBOSANAN KEPADA KITA...
PENUHKANNYA DGN 
 KEGEMBIRAAN,KERIANGAN,KEGELAKAN ANDA SEMUA...   
 KEGEMBIRAAN AKAN 
MEMBUAT KITA MENJADI RIANG
DAN KERIANGAN 
MEMBUAT KITA BERGELAK TAWA....

5 comments:

thecokodokstory said...

knp hal ini terjadi?di mana silapnya?kenapa semakin hari,semakin bosan dan kadang kala,wall post hnya dipenuhi ayt2 berbau pergaduhan..mengapa bnda ni terjadi?mana perginya kawan2 yg selalu ceria kan keadaan??masing2 dah sibuk bekerjaya k?

ntah la,renung2 kan la..kata2 ni turut ditujukan pada diri aq sdiri...

Mohamad Fadzliee bin Asmat said...

Aku pun mta maaf dr ujung rmbut smpi ujung kuku kaki, yes btul, aqu edit setting supaya chat x msuk tpat aqu dn ntfctns pn aqu 'haram'kn msuk kat profle aqu. Tpiii..sbb dulu batch meriah sangat2! Chat slalu kuar n ntfctns dtg mcm ujan trun. Sungguh x sangka! So.. Marilah kta sama2 meriuhkan lgi Batch 1993. Go3 ;D

Mohamad Fadzliee bin Asmat said...

Aku pun mta maaf dr ujung rmbut smpi ujung kuku kaki, yes btul, aqu edit setting supaya chat x msuk tpat aqu dn ntfctns pn aqu 'haram'kn msuk kat profle aqu. Tpiii..sbb dulu batch meriah sangat2! Chat slalu kuar n ntfctns dtg mcm ujan trun. Sungguh x sangka! So.. Marilah kta sama2 meriuhkan lgi Batch 1993. Go3 ;D

Ashiqin Zolkifli said...

hei!!! sedih la ckin bace...
huuu...
ckin x penah lupe kn BATCH 1993...!
ckin ngaku, kkdang mybe ckin tlepas pndg...! so sori!!!

suke kat BATCH 1993!!!

nurelinda said...

huh . aku msuk group tuh pun tengok otai group tuh sumpah sombong. semua nak member lama jah. baik buat group tuh closed. pendatang baru x dialu2kan. terus aku leave group. huhuh. :(